maandag, 10 augustus 2020 13:06

Parkinson Biljart Toernooi 2020

Geschreven door

Parkinson Toernooi

Wij kregen een mail binnen over de organisatie van een Parkinson Biljart Toernooi.
In deze mail werd het verzoek gedaan om bekendheid te geven aan dit toernooi.
Hieronder staat de tekst van de betreffende mail opgenomen.

Beste Lezer,

8 jaar geleden heeft Ruud van de Horst het Parkinson Biljarttoernooi in het leven geroepen en is de drijvende kracht achter het toernooi. Door een teruglopende gezondheid heeft Ruud aangegeven te moeten stoppen met de organisatie. Hiermee zou een einde gekomen zijn aan het geweldige toernooi voor Parkinson Patiënten. Een aantal enthousiaste mensen hebben een nieuw bestuur gevormd en de organisatie van het 9e landelijk Parkinson Biljarttoernooi op zich genomen. 

Binnen de aangesloten verenigingen zijn mogelijk Parkinson Patiënten actief en wij willen ook deze groep bereiken. 

Aan u wordt gevraagd alle verenigingen te informeren om het toernooi meer bekendheid te geven.  

Het 9e landelijk Parkinson Biljarttoernooi 

Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Parkinson is een heel nare ziekte. 

Menig biljarter is het overkomen. De motoriek wordt aangetast en je verliest de controle over alles wat je wilt doen. Je kan niet meer het spel bedrijven waar je zo goed in was.
In een ver gevorderd stadium kan je de sport niet meer bedrijven en verlies je ook de sociale contacten in de biljartsport. Sport en sociale contacten die wij als mens zo nodig hebben.  

De ziekte heeft een enorme impact op je leven.  


Het Parkinson Biljarttoernooi is in het leven geroepen om juist deze biljarters de mogelijkheid te geven hun sport nog te kunnen bedrijven in een gezellige competitieve setting. 

Helaas kunnen we deze ziekte niet de wereld uit helpen, we kunnen wel een bijdrage leveren door voor u een fantastisch biljart weekend te organiseren.  

Op 21 oktober 2020 vindt de 9e editie van het Parkinson Biljarttoernooi plaats in Nieuwegein. 

Bent u getroffen door deze ziekte en wilt u meedoen met het geweldig toernooi: geef u op!! 


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of Tel. 0306034722 

Namens het bestuur Parkinson toernooi,

 

Cees van Schaik - Voorzitter