woensdag, 25 december 2013 12:26

Jaaroverzicht R&C Biljart

Geschreven door

Jaaroverzicht 2013

 

Beste biljartvrienden,

Een bewogen 12e jaargang van onze R&C competitie ligt alweer achter ons. Qua competitie zijn we pas op de helft, maar wat betreft gebeurtenissen hebben we ons portie in 2013 wel gehad!

Met het afscheid nemen van mannen als Nico van der Wind en Jan Katteler als absoluut dieptepunt! Een vreemde gewaarwording om deze bijzondere biljarters met vooral hun sprekende humor nooit meer op het groene laken te kunnen ontmoeten!

Toch waren er (gelukkig) ook een flink aantal positieve ontwikkelingen te registreren. Wat te denken van onze prachtige nieuwe site! Niet alleen een lust voor het oog maar vooral ook erg gebruiksvriendelijk. René Schoone is heel druk bezig om alles zo te organiseren dat binnen nu en niet al te lange tijd alle teamleiders volledig op de hoogte zijn van de snelle efficiënte manier van verwerken. Als trouwens een iemand momenteel een complimentje verdient is het wel deze onvolprezen Hillegommer die gelukkig ook andere kwaliteiten bezit dan het driebanden!

Verder was de finale Driebanden Klein dit jaar ongekend spannend met een verrassende kampioen en een onvolprezen leuke finale avond in een sprankelend Westerhout! En wat te denken van Frank Plaatsman als kampioen Driebanden Groot, die alle andere kanjers tot zwijgen bracht op die mei-zaterdag in het Hof van Heemstede, waar alle leden nog steeds iedere maandagavond welkom zijn om (gratis!) een paar uurtjes Groot te spelen.

Verbeterpunten zijn er echter ook. Vooral het op laten lopen van inhaal-wedstrijden is velen een doorn in het oog. Niet alleen ontstaat er hierdoor een vorm van competitievervalsing, maar het regelen van data en afspraken is altijd weer een ondankbare klus. Een van onze grootste verworvenheden is nu juist de vrijheid om de competitie indien noodzakelijk een andere datum te bezorgen. Dit moet echter wel in goed onderling overleg gebeuren  en de wedstrijdleiding moet ten alle tijden van deze handeling op de hoogte worden gebracht!

Een prima idee van een aantal van onze leden om af en toe (informeel) elkaar te ontmoeten en mogelijke verbeterpunten aan te dragen. Ook kwamen er een aantal suggesties om de ter ziele ge gaande Nieuwjaars-receptie weer nieuw leven in te blazen. Misschien een leuk initiatief en een combinatie van beide vindt U hieronder de nieuwjaarsboodschap.

Ik wens alle leden en hun dierbaren fijne feestdagen en een gezond 2014 met heel veel carambole’s en nog meer “konijnen”.

Dick Schoenmaker

Voor alle leden a.s. maandagavond de mogelijkheid het glas te heffen op het afgelopen jaar en een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.

Maandagavond 30 december rondom de biljarts in het Hof van Heemstede. Tussen 20.00u en 22.00u wil het bestuur en de sponsor klinken op Uw gezondheid.

Laatst aangepast op woensdag, 25 december 2013 12:37